Na Šarišskom hrade sa budú už tretíkrát premietať filmy

02.08.2013 Prešov

Veľký Šariš 2. augusta (TASR) – Šarišský hrad sa v sobotu (3. 8.) premení na oázu umenia a filmu. Návštevníci sa môžu tešiť na tretí ročník Filmovej noci na hrade, tentoraz v znamení exotiky.
„My Slováci si ani neuvedomujeme, že sme tiež exotickí. Chceme pritom vždy spoznávať niečo iné, ale nie to naše. Samotnú exotiku Filmovej noci na hrade tento rok podčiarkuje aj výber hostí, ktorí prídu na Šarišský hrad. Kým Dorota Nvotová bude rozprávať o Nepále, práve tú našu exotiku predstaví režisér Tomáš Hulík nielen v diskusii, ale hlavne svojím filmom Návrat Rysov,“ povedal o filmovom festivale organizátor Peter Vlkovič z OZ Nový Film.
Ako ďalej uviedol, v programe, ktorý sa začne už o 14. h, sa objavia okrem filmu a hudby aj divadlo a fotografia. Pre deti zahrá divadlo Portál predstavenie O Pyšnej princeznej, chýbať nebude detský kútik. Takisto si budú môcť návštevníci pozrieť výstavu fotografií s exotickou tematikou.
Prednášky povedú okrem herečky, speváčky a autorky Doroty Nvotovej aj filmár Vlado Dudlák, ktorý sa pustí po stopách Mórica Beňovského a Tomáš Hulík bude hovoriť o Slovensku ako o exotickej krajine. Pripravená je módna prehliadka exotických modelov a koncerty Thieryho Ebama i Doroty Nvotovej.
Pre návštevníkov je zabezpečená kyvadlová doprava z parkoviska na hradný vrch.
 

Vyberte región